Tarzan and the Huntress (1947)


Ελληνικός Τίτλος: Ο Ταρζάν ο Εκδικητής
Σκηνοθεσία: Kurt Neumann
Σενάριο: Jerome Gruskin, Rowland Leigh
Πρωταγωνιστούν: Johnny Weissmuller, Brenda Joyce, Johnny Sheffield, Patricia Morison, John Warburton
Μουσική: Paul Sawtell
Φωτογραφία: Archie Stout
Μοντάζ: Merrill White
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 72 min


Η έλλειψη ζώων σε πολλούς ζωολογικούς κήπους του Δυτικού Κόσμου, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει σαν αποτέλεσμα αρκετές ομάδες κυνηγών και θηριοδαμαστών να ταξιδεύουν προς την Αφρική προκειμένου να περισυλλέξουν άγρια ζώα.
Μία τέτοια ομάδα βρίσκεται στην περιοχή του Tarzan. Η ομάδα αυτή αποτελείται από την επικεφαλής Tanya Rawlins (Patricia Morison), τον επαγγελματία κυνηγό Paul Weir (Barton MacLane) και τον χρηματοδότη της όλης επιχείρησης, Carl Marley (John Warburton).
Όταν η Rawlins θα συναντηθεί με τον βασιλιά της περιοχής Farrod (Charles Trowbridge), θα πάρει την άδειά του για να συλλάβει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό από κάθε είδος ζώου που ζει στην περιοχή.
Όμως ο άπληστος χρηματοδότης, θα έρθει σε κρυφή συμφωνία με τον ανιψιό του βασιλιά και σφετεριστή του θρόνου, Prince Ozira (Ted Hecht), ο οποίος και του επιτρέπει να παγιδεύσουν όσα ζώα θέλουν.
Στην συνέχεια, στήνοντας συνωμοσία, ο Ozira δολοφονεί τον βασιλιά Farrod και τον γιο του, Prince Suli (Maurice Tauzin), προκειμένου να αναλάβει αυτός το θρόνο.
Όταν ο Tarzan αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει, επιστρατεύει όλα τα άγρια ζώα της ζούγκλας και έρχεται αντιμέτωπος με την ομάδα των άπληστων κυνηγών και τον Ozira...


Η πέμπτη ταινία της σειράς “Tarzan” από τα studio της RKO Radio Pictures Inc και η ενδέκατη συνολικά με τον Johnny Weissmuller, στον κεντρικό ρόλο του Βασιλιά της Ζούγκλας.
Στους υπόλοιπους βασικούς ρόλους για άλλη μια φορά, ο Johnny Sheffield υποδύεται το Αγόρι και η Brenda Joyce ερμηνεύει την Jane, σε μία εμφάνιση περισσότερο υποτυπώδη καθώς αυτή την φορά ο χαρακτήρας της, δεν έχει καμία απολύτως ουσιαστική ανάμιξη σε την όλη πλοκή. Αντίθετα η Cheta, είναι στα καλύτερά της, έχοντας μεγάλη ενεργό δράση στην εξέλιξη της ιστορίας, δημιουργώντας συνεχώς τραγελαφικές καταστάσεις και ανεβάζοντας έτσι τον πήχη της διασκέδασης, για τον θεατή κάθε ηλικίας.
Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο καστ, ξεχωρίζουν η γοητευτική Patricia Morison στον ρόλο της ορθά σκεπτόμενης εκπαιδεύτριας ζώων και ο Barton MacLane, στον ρόλο του άπληστου και κακού Paul Weir.
Στην παραγωγή και πάλι είναι ο Sol Lesser, ενώ στην σκηνοθεσία -όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς- είναι ο Kurt Neumann. Το σενάριο είναι των Jerry Gruskin και Rowland Leigh, ενώ στην μουσική επένδυση και πάλι ο Paul Sawtell, ο οποίος αυτή την φορά δημιουργεί ένα πολύ ικανοποιητικό soundtrack.
Η ταινία θεωρείται από τις καλύτερες της σειράς στην RKO, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ καλή φωτογραφία, τις εξελιγμένες τεχνικές κινηματογράφησης, αλλά και την μεγαλύτερη σε αριθμό απεικόνιση άγριων ζώων, από κάθε άλλη ταινία “Tarzan” του παρελθόντος.
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 5 Απριλίου του 1947, αποσπώντας ανάμικτες κριτικές και σημειώνοντας μικρή εμπορική επιτυχία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας σχετικά με αυτήν την ανάρτηση