Tarzan and the Amazons (1945)


Ελληνικός Τίτλος: Ο Ταρζάν και οι Αμαζόνες
Σκηνοθεσία: Kurt Neumann
Σενάριο: John Jacoby, Marjorie L. Pfaelzer
Πρωταγωνιστούν: Johnny Weissmuller, Brenda Joyce, Johnny Sheffield, Henry Stephenson, Maria Ouspenskaya
Μουσική: Paul Sawtell
Φωτογραφία: Archie Stout
Μοντάζ: Robert Crandall
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 76 min


Ο Tarzan το Αγόρι και η Cheeta, φεύγουν από το σπίτι τους στην ζούγκλα για να υποδεχτούν την Jane, η οποία επιστρέφει από την Αγγλία, καθώς ο πόλεμος πλέον τελείωσε.
Στον δρόμο τους συναντούν μια νεαρή γυναίκα η οποία δέχεται επίθεση από ένα μαύρο πάνθηρα. Ο Tarzan σώζει την γυναίκα και αναλαμβάνει να την μεταφέρει στην πόλη της καθώς η ίδια έχει τραυματιστεί στο πόδι και δεν μπορεί να περπατήσει.
Λέγοντας στο Αγόρι να τον περιμένει εκεί, μεταφέρει την τραυματισμένη γυναίκα μέσα από ένα ορεινό πέρασμα στην κοιλάδα Palmyria, όπου βρίσκεται η πόλη της. Σε αυτήν την κρυμμένη πόλη κατοικούν μόνο γυναίκες, οι επονομαζόμενες «Αμαζόνες». Τα πλούτη της πόλης είναι αμύθητης αξίας και ο ισχυρός νόμος που επικρατεί εκεί λέει ότι, όποιος ξένος επισκέπτης εισβάλει στην πόλη, θανατώνεται. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τον Tarzan, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των Αμαζόνων και έχει φυλάξει το μυστικό τους καλά.
Το Αγόρι παρακούοντας τον Tarzan, τους ακολουθεί σε απόσταση, ανακαλύπτοντας τη θέση της πόλης και στη συνέχεια επιστρέφει πίσω, δήθεν περιμένοντας. Εν τω μεταξύ, κατά την διάρκεια της επίθεσης του πάνθηρα, πέφτει από το χέρι της γυναίκας ένα χρυσό βραχιόλι το οποίο βρίσκει η Cheeta και το κρύβει.
Όταν θα συναντηθούν με την Jane, η Cheeta εμφανίζει το βραχιόλι και της το προσφέρει. Μια ομάδα από εξερευνητές-αρχαιολόγους που βρίσκονται εκεί, με επικεφαλής τον Sir Guy Henderson, βλέπουν το βραχιόλι και συμπεραίνουν ότι προέρχεται από μία υποτιθέμενη, χαμένη πόλη, όπου κατοικούν οι Αμαζόνες.
Οι εξερευνητές προσπαθούν να πείσουν τον Tarzan να τους οδηγήσει στην Palmyria αλλά αυτός αρνείται. Το Αγόρι όμως, που έχει εξαπατηθεί από τα λεγόμενα των ανδρών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως έχουν σαν σκοπό να βοηθήσουν την πρόοδο της επιστήμης, τους καθοδηγεί τους εκεί...


Η ένατη κατά σειρά ταινία του Johnny Weissmuller, στον ρόλο του “Βασιλιά της Ζούγκλας”, και η τρίτη από την εταιρία RKO Radio Pictures Inc, παραγωγής των Sol Lesser και Kurt Neumann.
Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του χαρακτήρα της Jane, μετά την απουσία της από τις προηγούμενες δύο ταινίες της σειράς, στις οποίες απλά γινόταν αναφορά στο όνομά της. Αρχικά είχε ανακοινωθεί από την παραγωγή ότι στον ρόλο ως Jane, θα επέστρεφε η Maureen O'Sullivan. Μία διαφωνία της όμως με τον Sol Lesser (μάλλον οικονομική) έκανε την ηθοποιό να αλλάξει γνώμη. Έτσι για τον ρόλο επιστρατεύτηκε η πανέμορφη Brenda Joyce, η οποία όμως, τουλάχιστον σε αυτή την ταινία δεν πείθει και τόσο σαν γυναίκα της ζούγκλας καθώς η εμφάνισή της δείχνει πολύ κοσμοπολίτικη και ο χαρακτήρας της φαντάζει πιο λεπτεπίλεπτος απ’ ότι μας είχε συνηθίσει η Maureen O'Sullivan.
Η Brenda Joyce, υποδύθηκε τον χαρακτήρα της  Jane συνολικά σε πέντε ταινίες, τέσσερις με τον Johnny Weissmuller και άλλη μία με τον Lex Barker στον ρόλο του Tarzan, το 1949.
Στον ρόλο του Boy, ο 14άχρονος πλέον Johnny Sheffield για έκτη συνεχόμενη φορά, με μια αρκετά ώριμη ερμηνεία, ενώ συμπρωταγωνιστές είναι ο Henry Stephenson στον ρόλο του αρχηγού της ερευνητικής ομάδας, και η Maria Ouspenskaya στον ρόλο της Βασίλισσας των Αμαζόνων.
Το σενάριο, βασισμένο στους χαρακτήρες του Edgar Rice Burroughs, υπογράφουν οι John Jacoby και Marjorie L. Pfaelzer, ενώ στην σκηνοθεσία είναι ο Kurt Neumann.
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 29 Απριλίου του 1945 και στέφθηκε με επιτυχία καθώς, η παρουσία πολλών όμορφων γυναικών στο καστ, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού.
Σε γενικές γραμμές, το «Tarzan and the Amazons» είναι μια ευχάριστη περιπέτεια και θεωρείται ως μια από τις πιο επιτυχημένες της σειράς ταινιών Tarzan.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας σχετικά με αυτήν την ανάρτηση