Tarzan Finds a Son! (1939)


Ελληνικός Τίτλος: Ο Γιος του Ταρζάν
Σκηνοθεσία: Richard Thorpe
Σενάριο: Cyril Hume
Πρωταγωνιστούν: Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Johnny Sheffield, Ian Hunter, Henry Stephenson
Μουσική: William Axt, Sol Levy
Φωτογραφία: Leonard Smith
Μοντάζ: Gene Ruggiero, Frank Sullivan
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 82 min


Ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο που έχει κατεύθυνση την Νότια Αφρική, συντρίβεται στη ζούγκλα του όρους Μουτία. Επιβαίνοντες είναι ο πιλότος και ένα νεαρό ζευγάρι από την Αγγλία, μαζί με το μόλις λίγων μηνών αγοράκι τους. Κατά την πτώση του αεροπλάνου σκοτώνονται και οι τρεις ενήλικες, αλλά το βρέφος, προστατευμένο στο καλάθι του και στις κουβέρτες του, κατορθώνει κι επιζεί.
Μια ομάδα πιθήκων -ανάμεσά τους και η Cheeta- παίρνει το μωρό από τα συντρίμμια του αεροπλάνου και το παραδίδουν στον Tarzan. Η Jane, ενθουσιασμένη με το βρέφος, αποφασίζει μαζί με τον σύντροφό της να το κρατήσουν, δίνοντάς του το όνομα Boy (Αγόρι).
Πέντε χρόνια αργότερα, μια μικρή ομάδα από το Λονδίνο οι οποίοι είναι συγγενείς του ζευγαριού που σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα, έρχεται στην περιοχή αναζητώντας πληροφορίες για τους ανθρώπους που μετέβαιναν στο αεροπλάνο και για το μικρό αγόρι που τώρα είναι κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας.
Ο Tarzan και η Jane τους φιλοξενούν και τους λένε ότι δεν υπήρχαν επιζώντες από το ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι το Αγόρι είναι δικό τους παιδί. Ο γηραιότερος όμως από τους επισκέπτες αναγνωρίζει το παιδί από τα μάτια. Όταν θα ενημερώσει σχετικά τους συντρόφους του, αυτοί θα συμφωνήσουν να πάρουν το παιδί πίσω στο Λονδίνο και ως νόμιμοι κηδεμόνες, να έχουν τον έλεγχο της κληρονομιάς. Στην συνέχεια πείθουν την Jane να τους παραδώσει το παιδί, για το δικό του καλό.
Έτσι η Jane, εναντιώνεται στις αντιρρήσεις του Tarzan ο οποίος δεν θέλει για κανένα λόγο να αποχωριστεί το μικρό Αγόρι, και αναγκάζεται να τον ξεγελάσει, πηγαίνοντας με το μέρος των συμπολιτών της...


Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ταινία “ Tarzan ” παραγωγής MGM, με πρωταγωνιστές τον Johnny Weissmuller και την Maureen O'Sullivan. Αυτή τη φορά στην οικογένεια της ζούγκλας προστίθεται ένα ακόμα μέλος, το νεαρό “Boy” (Αγόρι), τον χαρακτήρα του οποίου ερμηνεύει εξαιρετικά, ο επτάχρονος Johnny Sheffield.
Η ταινία περιέχει συναρπαστικές για την εποχή σκηνές κατά τις οποίες, ο Tarzan σώζει το Αγόρι από μια λεοπάρδαλη, από έναν ρινόκερο, από τον ιστό μιας γιγαντιαίας αράχνης και έναν καταρράκτη. Επίσης, το Αγόρι καταδιώκεται από ένα λιοντάρι και έναν κροκόδειλο.
Τέλος, συμπεριλαμβάνονται και μερικές πολύ όμορφες υποβρύχιες λήψεις με πρωταγωνιστές τον Tarzan και το Αγόρι, γυρισμένες στο Silver Springs της Φλόριντα.
Η διαφορά των τριών ετών μεταξύ αυτής και της προηγούμενης ταινίας “Tarzan” οφείλεται στο ότι η MGM μετά το «Tarzan Escapes» είχε παραχωρήσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα του ήρωα.  Έτσι το 1938, ένας ανεξάρτητος παραγωγός, αποκτώντας τα δικαιώματα κινηματογραφεί την ταινία «Tarzan's Revenge» με πρωταγωνιστή τον Glenn Morris. Η ταινία αυτή αποδείχτηκε παταγώδης αποτυχία καθώς το κοινό δεν μπόρεσε να δεχθεί άλλο πρόσωπο στον ρόλο του Tarzan, πέρα από του Weissmuller. Τότε οι υπεύθυνοι της MGM αναθεωρώντας την γνώμη τους, ξαναπόκτησαν τα δικαιώματα για το γύρισμα ακόμα τριών ταινιών.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου του 1939, σημειώνοντας εισπρακτική επιτυχία, με έσοδα που ξεπέρασαν τα 2.000.000 δολάρια παγκοσμίως.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας σχετικά με αυτήν την ανάρτηση