Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)


Ελληνικός τίτλος: Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου
Κατηγορία: Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Σενάριο: David Koepp
Πρωταγωνιστούν: Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen, Shia LaBeouf
Μουσική: John Williams
Φωτογραφία: Janusz Kaminski
Μοντάζ: Michael Kahn
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Χρώμα: Έγχρωμη
Διάρκεια: 122 min


Μετά από 19 χρόνια ο σκηνοθέτης Steven Spielberg και ο παραγωγός George Lucas, αποφασίζουν να φέρουν για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο τον θρυλικό “Ιντιάνα Τζόουνς”. Η τέταρτη ταινία της σειράς φέρει τον τίτλο «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» και στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αειθαλής Harrison Ford.
Η ιστορία διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’50, τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, καθώς ο ήρωας αναζητώντας ένα κρυστάλλινο κρανίο, καταδιώκεται από μία ομάδα Ρώσων πρακτόρων, επικεφαλής των οποίων είναι η Irina Spalko (Cate Blanchett). Στο πλευρό του Indiana βρίσκονται η πρώην αγαπημένη του, η Marion (Karen Allen, η οποία επαναλαμβάνει το ρόλο της από την πρώτη ταινία της σειράς) και ο γιος του Mutt (Shia LaBeouf)…


Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε διάφορες τοποθεσίες όπως το Νέο Μεξικό, Χαβάη, Καλιφόρνια και αλλού. Προκειμένου η αισθητική της ταινίας να είναι ίδια με τις προκατόχους της, προτιμήθηκε από την παραγωγή ο τρόπος των γυρισμάτων, των οπτικών εφέ κ.λπ. να γίνει με πιο παραδοσιακούς τρόπους και όχι με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Το «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 18 Μαΐου 2008, ενώ στις αίθουσες κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου.
Σε γενικές γραμμές από τους ειδικούς απέσπασε θετικές κριτικές σε αντίθεση με τα σχόλια του κινηματογραφόφιλου κοινού τα οποία ήταν ανάμικτα.
Με προϋπολογισμό τα 185.000.000 δολάρια, οι συνολικές εισπράξεις της ταινίας στο αμερικανικό box office ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια, ενώ παγκοσμίως τα έσοδα της άγγιξαν τα 800.000.000 δολάρια, καθιστώντας την έτσι ως δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως για το 2008 και τρίτη για την αμερικάνικη αγορά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας σχετικά με αυτήν την ανάρτηση