Ελληνικός Τίτλος: Ταρζάν Ο Άνθρωπος Πίθηκος
Σκηνοθεσία: W.S. Van Dyke
Σενάριο: Edgar Rice Burroughs (Μυθιστόρημα), Cyril Hume (Σενάριο)
Πρωταγωνιστούν: Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Neil Hamilton, C. Aubrey Smith
Μουσική: George Richelarie
Φωτογραφία: Clyde De Vinna
Μοντάζ: Tom Held, Ben Lewis
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 99 min
Πριν οι δυο άνδρες ολοκληρώσουν την οργάνωση του ταξιδιού τους, καταφτάνει εντελώς απροσδόκητα η κόρη του Parker, η νεαρή Jane (Maureen O'Sullivan), η οποία παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα ακολουθάει την αποστολή στο επικίνδυνο ταξίδι της. Ο Harry, φανερά γοητευμένος από την όμορφη Jane, βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό της φροντίζοντας να μην της συμβεί κάποιο κακό κατά την διάρκεια της περιπλάνησής τους στην ζούγκλα.
Τελικά, μετά από αρκετές δυσκολίες, η ομάδα φτάνει στο όρος Μουτία που σύμφωνα με τους θρύλους των ντόπιων βρίσκεται το νεκροταφείο των ελεφάντων. Εκεί η αποστολή θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ομάδα άγριων ιθαγενών και κατά την διάρκεια μιας μικρής συμπλοκής, η Jane θα αρπαχθεί από έναν περίεργο λευκό που ζει πάνω στα δέντρα μαζί με τους πιθήκους...
Πρόκειται για την πρώτη ομιλούσα ταινία του κινηματογραφικού Ταρζάν, με πρωταγωνιστή τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Johnny Weissmuller.
Το σενάριο βασίστηκε εν μέρει στο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Edgar Rice Burroughs που δημοσιεύτηκε το 1914 με τον τίτλο “Tarzan of the Apes”. Με τον τίτλο του βιβλίου είχε κυκλοφορήσει το 1918, η πρώτη ταινία “Ταρζάν” σε σκηνοθεσία Scott Sidney και με πρωταγωνιστή τον Elmo Lincoln.
Το «Tarzan the Ape Man» αποτέλεσε την πρώτη μιας σειράς έξι ταινιών που παρήχθησαν από την εταιρία παραγωγής MGM, με τον Johnny Weissmuller στον κεντρικό ρόλο του Ταρζάν και την Maureen O'Sullivan στον ρόλο της Jane. Επίσης, στην ταινία για πρώτη φορά εμφανίζεται ο χαρακτήρας της Τσίτα, του χαριτωμένου πίθηκου, και ακούγεται η διάσημη κραυγή του ήρωα. Τα δύο αυτά στοιχεία δεν προϋπήρχαν ούτε στο βιβλίο, ούτε στην ταινία του 1918.
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 25 Μαρτίου του 1932, με το κόστος παραγωγής της να ανέρχεται στο ποσό των 650.000 δολαρίων και τα έσοδα της να ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια, προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση παγκοσμίως και μέχρι σήμερα θεωρείται ως μία από τις πιο καλές της σειράς.
Δύο ταινίες με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησαν το 1959 και το 1981, αλλά η κάθε μια τους είχε διαφορετική προσαρμογή του μυθιστορήματος του Rice Burroughs.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας σχετικά με αυτήν την ανάρτηση